Kvalitní strava, adekvátní pohyb a dobrá nálada.

Kokosové noky s borůvkami - recept

Borůvky

Ingredience na 2 porce:

Na těsto:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 2 vejce
  • 50 g másla
  • 160 g hrubé mouky
  • sůl

Na klevelu:

  • 200 g borůvek
  • voda
  • med
  • smetana ke šlehání

Postup:

Smícháme tvaroh, kokos, žloutky, rozpuštěné máslo a mouku. Vypracujeme tužší těsto. Pak z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Z těsta lžící vykrajujeme malé noky, vaříme od doby co vplavou ještě cca 4 minuty. Aby se noky neslepily, promíchejte je po uvaření s troškou másla.

Borůvky povaříme s trochou vody, nakonec osladíme podle chuti medem a vmícháme smetanu ke šlehání.

Tip pro vás: Pro zdravější variantu použijte odtučněný tvaroh. Místo medu lze použít například i stévii (více o stévii zde). 

Podělte se s námi o zajímavé a chutné recepty z borůvek na FB: Můj talíř - andromenovyziva.cz.

Kategorie: 
sdílet

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Email addresses will be obfuscated in the page source to reduce the chances of being harvested by spammers.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
CAPTCHA
Tato otázka slouží jako ochrana proti spamovacím robotům.

Další články

Rajče
14. Leden 2020 | Léčivé potraviny | Rajské jablko neboli rajče je plod rajčete jedlého (též lilek rajče), trvalky většinou pěstované jako jednoletka. Jejich pěstování není náročné a odměnou nám jsou plody, které pozitivně působí na naše zdraví. O pěstování rajčat a obraně proti plísni... Zobrazit celý článek.
Stévie s beruškou
21. Květen 2019 | Léčivé potraviny | Stévie sladká je tropická rostlina, která je zajímavá nejen kvůli své vysoké sladivosti (komplex sladivých látek), ale též kvůli léčivým účinkům.   Sladivost stévie Stévie obsahuje glykosidy tzv. steviosid a rebaudiosid. V čisté podobě je prý 200 –... Zobrazit celý článek.
Kváskový chléb
24. Duben 2019 | Léčivé potraviny | Co je tradiční kváskový chléb Kváskový chléb pekly naše babičky. Peče se pouze z přírodního kvásku, mouky, vody, soli a kmínu. Neobsahuje žádné droždí. Připravte si vlastní kvásek. Návod najdete zde. Recept a postup na pravý nehnětený kváskový chléb... Zobrazit celý článek.
Ředkvičky
4. Duben 2019 | Léčivé potraviny | Ředkvička je kořen ředkve seté letní. Má štiplavou chuť díky hořčičným olejům. Tyto oleje chrání samotnou rostlinu před bakteriemi a plísněmi a stejně tak blahodárně působí i v našem těle. Co ředkvička obsahuje Hořčičné oleje a silice, vitamíny – C... Zobrazit celý článek.
Kajenský pepř
14. Březen 2019 | Léčivé potraviny | Na úvod je třeba zmínit, že název kajenský pepř je zavádějící, protože vlastně nejde o pepř, ale o druh velmi ostrých sušených chilli papriček. Český název pepř vznikl nepřesným překladem z angličtiny - pepper znamená jak pepř tak i papriku. Výraz... Zobrazit celý článek.

Stránky