Kvalitní strava, adekvátní pohyb a dobrá nálada.

Ředkvička – chrání nás před bakteriemi a plísněmi

Ředkvičky

Ředkvička je kořen ředkve seté letní. Má štiplavou chuť díky hořčičným olejům. Tyto oleje chrání samotnou rostlinu před bakteriemi a plísněmi a stejně tak blahodárně působí i v našem těle.

Co ředkvička obsahuje

  • Hořčičné oleje a silice,
  • vitamíny – C, řady B, E, D,
  • beta karoten,
  • minerální látky – selen, hořčík, železo, draslík, vápník, fosfor, mangan a další,
  • vlákninu a další.

Jak působí ředkvička na naše tělo

  • Díky hořčičným olejům a silicím působí proti bakteriím a plísním v našem zažívacím traktu, působí proti průjmům, nadýmání,
  • díky obsahu silic napomáhá při vykašlávání,
  • obsažený vitamín C podporuje imunitu,
  • vápník je důležitý pro stavbu kostí a chrupavek,
  • draslík má pozitivní vliv srdce,
  • beta karoten působí pozitivně na oči.

Tipy pro vás:

  • Pokud chcete zhubnout, ředkvička je díky své nízké kalorické hodnotě a obsahu vlákniny velmi vhodná do zdravého jídelníčku.
  • Nejjednodušší a chutnou variantou konzumace čerstvých ředkviček je ředkvička nakrájená na plátky na chlebu namazaném máslem. Ředkvička je vhodná i do salátů (recept zde).
  • Ředkvičky si vypěstujete snadno i sami.

Potřebujete poradit s hubnutím? Objednejte si konzultaci a jídelníček na míru zde.

Napište mi na FB: Můj talíř - andromenovyziva.cz.

sdílet

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Email addresses will be obfuscated in the page source to reduce the chances of being harvested by spammers.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
CAPTCHA
Tato otázka slouží jako ochrana proti spamovacím robotům.

Další články

Cizrna
8. Duben 2018 | Léčivé potraviny | Cizrna beraní (nebo také římský hrách) je bobovitá rostlina. Konzumovat lze semena, celé lusky nebo mladé výhonky. Patří spolu s hrachem a fazolemi k nejvýznamnějším luštěninám. Obliba cizrny vzrůstá a to je dobře, neboť je velmi vhodná do zdravého... Zobrazit celý článek.
Máslo
3. Březen 2018 | Encyklopedie | O tom, že margaríny nedoporučuji, jsem již psala. Ve zmiňovaném článku si můžete přečíst proč jsou margaríny nezdravé a nevhodné. Máslo, pokud ho budeme konzumovat jen v rozumné míře, je zdravější. V másle se přirozeně vyskytují vitamíny, hlavně... Zobrazit celý článek.
Rozmarýn
6. Leden 2018 | Recepty | Ingredience 250 g másla 10 lžic olivového oleje rozmarýn (nebo petržel, pažitka apod.) sůl Postup Máslo necháme úplně změknout a pak do něj vmícháme olivový olej. Následně přidáme nasekaný rozmarýn nebo jiné bylinky. Uchováváme v lednici. Dobře se... Zobrazit celý článek.
Vánoční stůl našich předků
8. Prosinec 2017 | Encyklopedie | Večer 24. prosince měli naši předkové štědrý, neboť měli na vánočním stole mnoho druhů pokrmů. Druhy pokrmů na svátečním stole měly krajové odlišnosti, ale jídelníček měl řadu pokrmů společných, tradičních.     Co naši předkové na Štědrý večer jedli... Zobrazit celý článek.
Kajenský pepř
6. Prosinec 2017 | Léčivé potraviny | Na úvod je třeba zmínit, že název kajenský pepř je zavádějící, protože vlastně nejde o pepř, ale o druh velmi ostrých sušených chilli papriček. Český název pepř vznikl nepřesným překladem z angličtiny - pepper znamená jak pepř tak i papriku. Výraz... Zobrazit celý článek.

Stránky