Kvalitní strava, adekvátní pohyb a dobrá nálada.

Jak zhubnout – část 1: Mějme se rádi a intenzivně prožívejme přítomnost

Relax u kávy

Jak zhubnout?

Někdo řeší tuto otázku velmi často. Hubneme do šatů, do plavek, hubneme nohy, břicho, zadek... Přestaňme hubnout do „něčeho“ nebo kvůli "něčemu a někomu" …

Náš život

Zamysleme se nejprve raději sami nad sebou a svým životem. Jak nyní žijeme a vnímáme sami sebe? Máme tendenci se neustále s někým srovnávat? S ideálem krásy v časopisech, s kolegy a kolegyněmi, sousedy ...?

Mějme rádi svůj život

Buďme raději sami sebou. Mějme se rádi! Mějme rádi každý kus svého těla. Mějme rádi svůj život. Teprve když se přestaneme srovnávat a honit se na „něčím“, když dojdeme k vnitřní spokojenosti se sebou sama a se svým životem, můžeme být v souladu se svým okolím a staneme se vzorem pro ostatní. Protože budeme vyzařovat pozitivní energii. I my většinou obdivujeme ty, kteří jsou spokojeni sami se sebou, mají svůj názor, jsou sami sebou. Není až tak důležité jak vypadáme, ale jak se chováme, co vyzařujeme, jak jsme empatičtí... A když přidáme i péči o svoje tělo – zdravá strava, pohyb, spánek, dobrá nálada, zdravá péče o svůj zevnějšek - prostě zdravý životní styl, budou se s vámi i okolo vás dít divy :-).

Tady a teď

A další důležitá rada: travme méně času ve vzpomínkách, pojďme raději intenzivně prožívat přítomnost. Prožívejme intenzivně vztahy, situace, prostředí (přírodu, architekturu, návštěvu u přátel...) a zároveň při tom nezapomínejme na svoje závazky a povinnosti.

Takto si připravme „půdu“ pro hubnutí a zlepšení životního stylu. V další části „seriálu“ článků se posuneme dál... :-)

Napište mi svoje názory na FB: Můj talíř - andromenovyziva.cz.

Kategorie: 
sdílet

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Email addresses will be obfuscated in the page source to reduce the chances of being harvested by spammers.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
CAPTCHA
Tato otázka slouží jako ochrana proti spamovacím robotům.

Další články

Rajče, česnek
17. Srpen 2018 | Recepty | Ingredience zralá rajčata česnek tymián sůl olivový olej   Postup Zralá rajčata nakrájíme na půlky, dáme na pekáč s pečícím papírem nakrojenou částí nahoru. Dáme do trouby a pečeme cca 45 minut při 180 ºC. Než se rajčata upečou si připravíme česnek... Zobrazit celý článek.
Cizrna
8. Duben 2018 | Léčivé potraviny | Cizrna beraní (nebo také římský hrách) je bobovitá rostlina. Konzumovat lze semena, celé lusky nebo mladé výhonky. Patří spolu s hrachem a fazolemi k nejvýznamnějším luštěninám. Obliba cizrny vzrůstá a to je dobře, neboť je velmi vhodná do zdravého... Zobrazit celý článek.
Máslo
3. Březen 2018 | Encyklopedie | O tom, že margaríny nedoporučuji, jsem již psala. Ve zmiňovaném článku si můžete přečíst proč jsou margaríny nezdravé a nevhodné. Máslo, pokud ho budeme konzumovat jen v rozumné míře, je zdravější. V másle se přirozeně vyskytují vitamíny, hlavně... Zobrazit celý článek.
Rozmarýn
6. Leden 2018 | Recepty | Ingredience 250 g másla 10 lžic olivového oleje rozmarýn (nebo petržel, pažitka apod.) sůl Postup Máslo necháme úplně změknout a pak do něj vmícháme olivový olej. Následně přidáme nasekaný rozmarýn nebo jiné bylinky. Uchováváme v lednici. Dobře se... Zobrazit celý článek.
Vánoční stůl našich předků
8. Prosinec 2017 | Encyklopedie | Večer 24. prosince měli naši předkové štědrý, neboť měli na vánočním stole mnoho druhů pokrmů. Druhy pokrmů na svátečním stole měly krajové odlišnosti, ale jídelníček měl řadu pokrmů společných, tradičních.     Co naši předkové na Štědrý večer jedli... Zobrazit celý článek.

Stránky